×

دکتر علیرضا زالی عنوان کرد:
سوگواره روایت اربعین، باعث وفاق ملی و بین‌المللی شده است

  • کد نوشته: 3313
  • ۱۶ مرداد ۱۴۰۳
  • 48 بازدید
  • در این مراسم دکتر زالی رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، برگزاری چنین روایتی را کاری مبتکرانه و هنری عنوان کرد و گفت: این سوگواره با استفاده از ظرفیت‌های تصویری، صوتی، سفرنامه نویسی، شعر و... باعث ایجاد یک وفاق بین‌المللی و ملی شده است‌. نکته حائز اهمیت، بحث مستندنگاری است که اربعین را به یک بیانیه اجتماعی، سیاسی، آیینی و دینی در جهان تبدیل کرده که به ابعاد مختلف آن می‌توان پرداخت.
    سوگواره روایت اربعین، باعث وفاق ملی و بین‌المللی شده است

    به گزارش واحد اطلاع رسانی و ارتباطات نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، آیین رونمایی از پوستر سومین سوگواره بین‌المللی روایت اربعین، ویژه دانشجویان جهان اسلام صبح امروز با حضور علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علی خدیوی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید بهشتی و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه برگزار شد.

    در این مراسم دکتر زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، برگزاری چنین روایتی را کاری مبتکرانه و هنری عنوان کرد و گفت: این سوگواره با استفاده از ظرفیت‌های تصویری، صوتی، سفرنامه نویسی، شعر و… باعث ایجاد یک وفاق بین‌المللی و ملی شده است‌. نکته حائز اهمیت، بحث مستندنگاری است که اربعین را به یک بیانیه اجتماعی، سیاسی، آیینی و دینی در جهان تبدیل کرده که به ابعاد مختلف آن می‌توان پرداخت.

    وی به فراموش کردن فرهنگ مستندنگاری در آیین‌های ملی و مذهبی اشاره کرد و افزود: ثبت و ضبط برگزاری رویدادهای ملی و مذهبی(مستند نگاری) ارزشی کمتر از برگزاری آن مراسم ندارد، لذا این سوگواره باعث ترویج فرهنگ مستند نگاری می‌شود. این سوگواره یک پلتفرم برای ثبت حواشی جذاب اربعین است و شاید بخشی از آن برای کشف و مکشوف سازی اربعین باشد.

    فرهنگ اربعین را با زبان هنر نشان دهیم
    رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وظیفه این سوگواره را ثبت برنامه‌ها و فعالیت‌های پیاده روی اربعین دانست و ادامه داد: ما در اربعین شاهد کرامت‌های زیادی هستیم، چنانچه بخشی از پیاده روی اربعین، ارائه خدمات به زائران است. لذا انتظار می‌رود که بخش قابل توجهی از آثار دریافتی مربوط به این موضوع باشد. ممکن است ما با ثبت این خدمات، متوجه نقاط آسیب رسان شویم و در صدد بهبود آن بربیاییم.

    ????دکتر زالی، تشکیل بخش عمده‌ فعالیت و حضور این سوگواره را از جوانان و دانشجویان عنوان کرد و گفت: در این مراسم مذهبی فقط هم وطنان مدنظر ما نیستند، بلکه فرصتی را ایجاد کردیم که افراد از کشورهای مختلف در آن حضور پیدا کنند. ما قصد داریم این سوگواره بین‌اللملی را به صورت همگرایانه با دنیا به اشتراک بگذاریم.

    وی در پایان اظهار داشت: در مسیر نجف به کربلا، هزار و ۴۵۲ عمود وجود دارد که هر کدام به تنهایی، ایستگاه تصویر سازی و خاطره نگاری هستند. این سوگواره تلاش دارد، اصل فرهنگ اربعین را با زبان هنر به نمایش در بیاورد. همانطور که از گذشته تا به امروز فرهنگ اربعین و رویدادهای مذهبی به وسیله هنرهایی مانند شعر و پرده خوانی، سینه به سینه نقل شده است.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *